Спецпрокуратурата повдигна обвинения на 9 души от банда за набиране на жени за сексуална експлоатация. Групата е разбита на 1 ноември 2020 г. при акция на антимафиоти от София под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

По време на операцията били претърсени нощен бар в центъра на София, жилища и автомобили. Открити били много доказателства за престъпната дейност, казаха от прокуратурата. Били намерени и пари в брой в различни валути – 30 000 лева, 18 000 евро, 2000 щатски долара и 250 британски лири. До днес били разпитани над 10 свидетели и жертви на сексуална експлоатация.

Събраните доказателства сочели, че групата е действала от началото на 2018 г. Тя използвала за своя база нощен бар в центъра на столицата, който бил нает от ръководителя на бандата. Сексуални услуги били осигурявани на клиенти в самото заведение или в софийски хотели след поръчка по телефона. Всеки от членовете на бандата имал определени от боса функции по набирането на жени, по предлагането им на клиенти, както и по транспортирането на жриците.

В сряда спецсъдът е наложил арест на ръководителя на бандата и на трима от участниците в групата. Друг от членовете е под домашен арест, а негов авер е с мярка „подписка“, определена от наблюдаващия прокурор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar