Неизвестно лице е стреляло по журналиста Питър де Фрийз, който е сериозно ранен и откаран в болница, съобщиха световните информационни агенции.

„Питър де Фрийз е прострелян. Той е откаран в болница със сериозни наранявания. Детективите са започнали мащабно разследване“, се казва в съобщение на полицията.

Журналистът е бил поканен като гост в телевизионна програма. Стрелбата е открита на улицата, след като той е напуснал студиото. Очевидци твърдят, че са чули поне пет изстрела, като един куршум е улучил главата на журналиста.

Според източници на една от магистралите близо до Амстердам полицията е задържала човек, който е заподозрян за участие в нападението.

Де Фрийз е известен криминален разследващ журналист, който е свидетелствал в съда като експерт по редица наказателни дела.

Бил е под полицейска защита от доста време. Той твърди, че е в „черния списък“ на лидера на престъпния картел „Ангелите на смъртта“ Ридуан Тахи, който беше арестуван през 2019 година в Обединените арабски емирства и по-късно екстрадиран в Нидерландия.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar