Софийската градска прокуратура е извършила проверка в Академията на МВР, съобщи вътрешният министър Бойко Рашков. Той разказа, че акцията е била в петък, когато двама прокурори са търсили документи, свързани с образованието и дипломата на главния прокурор Иван Гешев.

„Прокуратурата в момента е много активно ангажирана да си защитава главния прокурор, т.е. началника. Това е моят прочит на това, което се е случило не само в петък, но и в предходни седмици“, коментира Рашков, цитиран от „Дневник“. Той каза още, че прокуратурата не се съобразява с решенията на парламента. В същото време прокурорите, които са извършвали проверката в Академията на МВР, били сезирани от медия, която написала, че хора от МВР отишли в академията, за да унищожават документи, свързани с дипломата на Иван Гешев.

„Това са абсолютни лъжи, но тази медия е удобна на прокуратурата“, коментира Рашков, без да спомене името на медията. Той отправи и въпроса дали прокуратурата не упражнява натиск върху МВР и дали не се притеснява да не открият нещо нередно с дипломата на Иван Гешев.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar