Прокуратурата в Благоевград повдигна четири обвинения срещу похитителя на трима души в санданското село Вълково. Във вторник вечерта, 3 октомври, 41-годишният въоръжен мъж държа в дома им като заложници годеницата си и нейните родители ., като рани тежко бащата. Късно вечерта той се предаде на полицията.

Прокуратурата привлече в качеството му на обвиняием Цветан Ц. за четири престъпления – опит за умишлено убийство, лишаване от свобода в условията на домашно насилие, закана за убийство в условията на домашно насилие и за хулиганство.

В хода на разследването по образуваното досъдебно производство е установено, че около 17,20 ч. на 03.10.2023 г., в къща в с. Вълково, община Сандански, 41-годишният Цветан от гр. Лом произвел четири изстрела с револвер срещу Н.П., като го е ранил животозастрашаващо в гръдната област. С помощта на съседи простреляният е бил изведен от дома му и транспортиран за оказване на спешна помощ. Обвиняемият произвел няколко изстрела с пистолет срещу двама жители от село Вълково, притекли се на помощ на пострадалия.

В условията на домашно насилие в същата къща Цветан Ц. лишил от свобода три лица – годеницата си Ева и нейните родители. Заплашил ги с два пистолета и нож и им се заканил с убийство.

Извършените от него действия, грубо нарушаващи обществения ред, се отличават с изключителна дързост, се посочва в обвинението. С постановление на наблюдаващия прокурор похитителят Цветан Ц. е задържан за 72 часа. Досъдебното производство продължава с активни действия по разследването.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar