Приключи разпитът тази вечер в полицията на кмета на Стамболийски и лидер на ГЕРБ в Пловдивска област Георги Мараджиев. Това заяви неговият адвокат Росен Димитров.

„Г-н Мараджиев даде показания като свидетел в досъдебно производство за присвояване на средства. Срещу него няма повдигнато обвинение и не е задържан. Прибира се в дома си“, заяви защитникът му.
Акцията срещу кмета на Стамболийски започна тази сутрин след сигнали на депутата от партия „Възраждане“ Стоян Таслаков.

Те са за злоупотреби с проекти и за заплахи над неудобни хора. Най-напред полицаи претърсиха фабриката на семейство Мараджиеви. След това затвориха община Стамболийски и започнаха да проверяват документите. Акцията продължи до 20 часа. След това Георги Мараджиев беше закаран в пловдивската полиция, където даде показания и беше освободен. Активисти и симпатизанти на партия ГЕРБ и жители на община Стамболийски се обявиха в защита на Мараджиев и го подкрепиха
„Няма от какво да се страхувам. Не съм извършил никакви злоупотреби“, заяви кметът на Стамболийски след като излезе от полицията в Пловдив.
Той определи като репресия от страна на управляващите акцията срещу него.

Работещите кметове ще бъдат мишена с наближаването на местните избори“, добави Мараджиев. Той поясни, че с тази акция се спира работата на общината чрез извземането на документи и компютри. Той бе категоричен, че безобразията нямат край.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar