18-месечна ефективна присъда постанови състав на районния съд в Ямбол по дело за отправени по телефона заплахи за убийство спрямо две жени.

Пред Темида застана неосъжданият до сега 42-годишен Христо Живков, който на 8 януари м.г. в разговори по телефона отправил заплахи за убийство спрямо бившата си съпруга А.Й. и жената, с която до скоро живеел на семейни начала М.Ж.

Мъжът от доста време се бил разделил с първата си, от която имал дъщеря, но не спирал да я тормози, като всеки следващ път ставал все по-арогантен. Това накарало заплашваната дори да си смени квартирата и да търси кой да я придружава сутрин, когато тръгвала на работа и вечер при прибиране.

Сходна била ситуацията и с новата възлюбена на Живков, която в един момент се видяла принудена да поиска ограничителна заповед за жилището си.

Отправените, макар и по телефона заплахи били чути от свидетели, които са дали показания в съдебната зала.

Въпреки чистото съдебно минало на подсъдимия съдът е преценил, че той наистина е представлявал съвсем реална заплаха за физическата цялост на жертвите и затова е постановил ефективна присъда. Тя може да бъде обжалвана и все още не е влязла в сила, показва преглед в сайта на Темида.

Това е второ дело за домашно насилие от началото на годината в Ямбол. Първото е приключило със споразумение за изтърпяване на 9 месечна присъда спрямо местен жител, който на два пъти през лятото на 2019-а година нарушил арогантно ограничителна заповед. При задържането му на 2 август м.г. е бил отнет нож с 20-сантиметрово острие.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar