Прокуратурата повдигна обвинение на 39-годишния В.Д., който гръмна приятелката си със самоделка в пазарджишкото село Симеоновец.

По делото е установено, че стрелецът и 42-годишната се познавали отдавна и през определени периоди живеели на съвместни начала. Към момента на извършване на деянието те не били в съвместно съжителство. Около 19.10 часа на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в частен дом жената е простреляна. Пристигналите на място лекарски екипи констатирали смъртта й.

Убийството е било извършено със самоделно огнестрелно оръжие – незаконна ловна пушка. След извършване на престъплението мъжът се е укрил, като по-късно е бил установен и задържан. Оръжието е било намерено в землището на село Семчиново.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжната прокуратура в Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пазарджик, Главна дирекция „Национална полиция“ и ОД на МВР-Пазарджик. В него участваха Албена Кузманова, окръжен прокурор на гр. Пазарджик, Иван Попадийн и Христо Кънев, служители в сектор „Престъпления против личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и комисар Величко Величков, началник на отдел „Противодействие на престъпността“ към ОД на МВР-Пазарджик.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar