Вярвам в истинското правосъдие, но това правосъдие не трябва да е бухалка. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който присъства на протеста пред президентството срещу Румен Радев, съобщава Нова телевизия.

Думите му бяха по повод поискания от прокуратурата имунитет на Бойко Борисов.

Той посочи, че всички служби, които 30 години пазят системата да работи по начина, по който продължава да работи, сега видяха, че има опасност.

Видяха опасността, че идва промяната и при тях и използват всички възможни методи – със страхуване, с прокуратурата, с подслушване, да не се случи тази промяна, отбеляза Петков.

По негови думи истинският гарант на демокрацията са протестиращите.

Той заяви, че хората, които искат да върнат старите служби за сигурност, усещат, че губят историческото си време“. Петков бе категоричен, че реформите в службите за сигурност са неизбежни.

Асен Василев, който също присъства на протеста, пък отбеляза, че Европа се намира на кръстопът.

„Спуска се нова „Желязна завеса“, която разделя Европа на две. Европа – свободна, демократична, просперираща или Европа на бившия СССР. И място на държави, които искат да стоят на оградата няма. Трябва да изберем и решим какъв е българският национален интерес. Да сме в просперираща, свободна и демократична Европа или да се върнем обратно в Съветския съюз“, изтъкна той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar