Бивши кметове, отстранени от поста си заради закононарушения, се опитват пак да се върнат на кметския стол. В осем села на страната вчера се състояха частични предсрочни местни избори.

В кърджалийското село Енчец доскорошният кмет Юксел Бекир от ДПС е единственият кандидат на вота. През ноември м.г. общинската избирателна комисия прекрати мандата на Бекир предсрочно за това, че не е прекратил дейността си на едноличен търговец. Право да гласуват вчера имаха 942-ма души. В друго кърджалийско село – Звиница, спорът е между отстранения Ниязи Вели от ДПС и кандидата на ГЕРБ Махмуд Юсеин. Вели също бе отстранен м.г., задето не е прекратил участието си във фирма. Право на глас имаха 866-има души.Частични избори се проведоха и в село Градешница, област Враца. Там в надпреварата участваха представители на ГЕРБ, БСП, „Синьо единство“, ВМРО и ДПС. В силистренското село Средище се състезават кандидати на ГЕРБ, „Воля“, ДПС и ВМРО. В село Брест, община Гулянци, претендентите бяха трима – от ГЕРБ, БСП и ВМРО. Право на глас там имат 1842-ма души.

Кметски избори се проведоха и в сливенското село Любенец с участието на кандидат от ГЕРБ и от „Атака“. В селото могат да гласуват 320 души. Изборите бяха насрочени, след като общинската комисия прекрати правомощията на кмета Драгомир Цонев заради влязла в сила присъда за побой. Човек на ГЕРБ и на ДПС си оспорват поста в с. Кестеново, община Омуртаг. Изборите там също се провеждат заради влязла в сила присъда на доскорошния кмет на селото. Кандидат на ДПС се изправи срещу независим в шуменското село Кочово. Броят на избирателите там е 603-ма души.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar