Гробът на починалия миналата година в Турция световен и олимпийски шампион по вдигане на тежести Наим Сюлейманоглу ще бъде отворен, за да се вземе ДНК-проба и да се докаже евентуалното му бащинство на претендиращата за това в Япония Секай Мори.

Турските медии съобщават, че японското момиче е ангажирало двама адвокати – от Япония и от Турция, взетите секрети от носовете и устите на Секай Мори и майка й са получени в института по съдебна медицина в Истанбул, а анализът е внесен в съда.

След отварянето на гроба ще бъдат изследвани 3-4 зъба и 5-6 сантиметра от бедрената кост на Сюлейманоглу. Това е предвидено да стане на 4 юли т.г. в присъствието на съдебен медик, а заседанието по изслушването бе отложено за 4 октомври.

Адвокатът на семейството му поиска отхвърляне на делото, като подчерта, че щом 27 години Секай не е поискала доказателство за бащинството, това противоречи на нормалното и е неприемливо. Според него мотивът за това дело е добре обмислен план, задействан веднага след смъртта на щангиста и целта е предполагаемата дъщеря в Япония да получи дял от наследството.

Роденият в момчилградското село Птичар Сюлейманоглу има две дъщери от законната си съпруга в Истанбул и още една в Анкара, за която останалите знаят, но не и за тази в Токио. Две години преди смъртта си той упълномощил брат си и голяма част от имуществата му са разпродадени, няма яснота къде са парите, медалите, картините и оръжията му, твърди адвокатът. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar