Врачанският окръжен съд остави в ареста двамата обвиняеми за пожара в подземен паркинг във Враца. Н. Н. и К. М са обвиняеми за това, че на 8 октомври т. г. Н. Н., подбуден от К. М., е запалил имущество на значителна стойност. Имало е опасност пожарът да се разпространи и върху друго имущество. Определението може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – София.

Съдът е приел, че двамата са съучастници в палежа. За извършителя Н. Н. има опасност да се укрие и да извърши престъпление. За подбудителя К. М. не съществува опасността да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Палежът беше разкрит от служителите на Областната дирекция на МВР-Враца. В петък окръжният прокурор, директорът на Областната дирекция и началникът на Районното управление във Враца обявиха, че извършителят и подбудителят са задържани, а третият участник в деянието, който е помагал при подпалването, е установен. Пожарът е увредил девет автомобила, един мотоциклет, както и инфраструктура на сградата, в която се намира подземния паркинг.

Припомняме, по време на пожара хората бяха евакуирани посреднощ заради задушливия дим, който ги застрашаваше. Според източници на NOVA материалните щети надхвърлят 250 хиляди лева.

Източник: БТА, Мая Ценова

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar