Бързо производство за опит за кражба е започнато в полицията във Велико Търново срещу джебчийката, обезвредена от китайски туристи в центъра на града. В 16,13 ч. на 1 май в управлението е получен сигнал за опит за кражба от дамска чанта на китайска туристка. Крадлата пробвала да измъкне портмоне пред хотел в старата столица, където групата китайци била настанена. Азиатските гости се намирали пред хотела и се любували на забележителностите, когато към тях се приближила млада жена и опитала да бръкне незабелязано в чантата на една от чужденките. Сънародниците й обаче реагирали светкавично и приложили бойни техники. „Беше шокиращо. 5-6 китайци нападнаха жената. Разчекнаха я, извиваха й ръцете и краката, повалиха я на тротоара“, разказа продавачка на закуски на ул.“Стефан Стамболов“, очевидка на случката. Като добре смазана машина азиатците се хвърлили върху нея и я държали на земята около 20 минути, докато безпомощната крадла пищяла неистово да я пуснат, описват ситуацията други свидетели. Униформените пристигнали с патрулка, щракнали белезниците на джебчийката и я отвели в полицията. Екшънът ала Шао лин, бил заснет от търновци и разпространен в социалните мрежи.

25-годишната Събка от с. Самоводене бе задържана в ареста за 24 часа, но после освободена. Тя е известна на полицията, но не е осъждана. Извършвала е подобни опити за пребъркване на чанти и джобове, когато е била 12-годишна. Все още няма обвинение, тъй като не са прегледани записите от охранителните камери наоколо, които да изяснят какво точно се е случило, казаха от Районната прокуратура.

В четвъртък сутринта китайците напуснаха хотела във Велико Търново, в който са имали една нощувка в рамките на обиколката им из Европа и България. Те отказаха да коментират случилото се, но бяха във видимо добро настроение.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar