Обвиненият в укривателство на несебърския бос Митьо Очите – бизнесменът-общинар Бенчо Бенчев, се изправя пред районния съд в Бургас на 8 ноември, когато е насрочено разпоредителното заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на съда.

Срещу предприемача са повдигнати три обвинения – за укривателство, държане на боеприпаси без надлежно разрешително и на ловна карабина и три пистолета без да са взети необходимите мерки за сигурност.

Според прокуратурата в периода от 2-ри до 4-ти август, 2018 г. в Гърция Бенчев спомогнал на Димитър Желязков да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, като го транспортирал от Солун до Истанбул. Освен това Бенчев предоставил на несебърлията стая в хотел, която била резервирана на негово име. От държавното обвинение обаче уточняват, че това е станало без Бенчев да се е споразумял предварително с Желязков преди извършване на самото деяние.

„Подобни обвинения са несериозни и силно вярвам, че по време на съдебното дело това ще стане ясно“, коментира Бенчев. На тези местни избори той отново влезе в общинския съвет като водач на листата на МК „Ние, гражданите“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar