[email protected]

Крадци с дебели досиета, свили над 450 000 лв. от склад на фармацевтична компания в Плевен, се изправят пред Апелативният съд в Търново. 4 години след удара им, прокуратурата протестира дадените им наказания от по 10 г. затвор на първа инстанция. Двамата подсъдими искат от съда снизхождение.

В нощта на 1 срещу 2 юни 2020 г. Бранимир С. и Христо Т. пристигнали от столицата с „Шкода Октавия“, чужда собственост, и атакували обекта, след като обезвредили със заглушител GSM и GPS сигналите. С две отвертки те разбили помещенията с парите и обрали 250 155 лв. на двамата управители, както и още 200 000 лв. средства на единия от тях, пише в обвинителния акт.

След кражбата бандитите избягали в София, но са задържани същата нощ с крупната сума при акция на СДВР и Националната полиция, сектор „Кражби“. И двамата са познати на полицията, с множество криминални регистрации.

Със своя присъда от 05.07.2023 г. Окръжен съд – Плевен е признал подсъдимите Бранимир С. и Христо Т. за виновни, че задигнали общо 450 155 лв. и кражбата е в особено големи Първоинстанционният съд осъдил подсъдимите на 10 години лишаване от свобода за всеки от тях и конфискация на движими вещи.

За открития у тях портативен заглушител, захранван с акумулаторна батерия с монтирани на него 8 броя антени, който излъчва в етера, за да блокира нормалната работа на GSM, GPS и други радиокомуникационни услуги, те получили още по 2 години лишаване от свобода и глоба в размер на 200 лева за всеки от тях.

ОС-Плевен определил едно общо наказание за всеки от подсъдимите в общ размер на по 10 години затвор, което да се изтърпи при строг режим, както и да заплатят по 200 лева глоба в полза на държавата.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест на Окръжна прокуратура – Плевен и въззивни жалби от двамата подсъдими.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar