Дневник Експрес Научавайте най-важното и интересното всеки ден в 17 часа.

Жена на 24 години от Пловдив разказа пред Би Ти Ви, че е била бита в продължение на три дни от съпруга си по особено жесток начин. Твърди, че е стрелял по нея, удрял я е с тръба, пробол я с отвертка по цялото тяло.

Първоначално нараняванията ѝ са били определени като „лека телесна повреда“. Средна телесна повреда е новото заключение по случая след допълнителната справка от съдебна медицина, представена пред Пловдивския окръжен съд. Прието е, че на пострадалата са и били причинени изключително много травматични увреждания и счупени няколко ребра.

„Какво е това червило?“: След домашното насилие идва „медена луна“ и цикълът се повтаря

Мъжът е бил задържан в дома на майка му в Йоаким Груево. Малко преди това той се е скарал и е наранил майка си, защото е защитила съпругата му.

„Ти да посегнеш на жена си. Ако това зверство наистина по този начин е извършено, това не е нормално. Срамувам се, че съм родила идиот. Аз не съм родила идиот, той такъв стана. Няма мотив, с който да нападнеш жена. Можеш да кажеш: от тук чантата, багажа навънка, без да докосваш. Аз съм била малтретирана от бащата на Денис. Крушата не пада по далече от дървото“, казва майката на мъжа и се притеснява, че синът ѝ е обществено опасен и ще стане „страшно“, ако полицията го пусне на свобода.

Мъжът, чието първо име е Денис, е заснет на записа да казва пред свои приятели, че „по нея стрелях с газов, сега ще си купя боен пистолет“.

Пловдивският окръжен съд постанови най-тежката мярка за 27-годишния мъж „задържане под стража“. Той е с повдигнати обвинения за шест тежки престъпления – умишлено отвличане, закана за убийство, средна телесна повреда при условие на домашно насилие, принуда, грабеж, противозаконно лишаване от свобода. Според прокуратурата въпреки ранния етап от разследването има достатъчно доказателства, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен.

Темата, по която има съгласие на 70% от българите

Той има богато криминално минало. По данни на прокуратурата е осъждан седем пъти като непълнолетен и пълнолетен – за кражби, хулиганство, разпространение на наркотици, шофиране без книжка. Има и дело за побой над колега на съпругата му в Германия.

По време на разпитите пред съдия е станало известно, че той системно разпространява и употребява различен вид наркотици. Пред съда мъжът обаче е отрекъл вина. В последните си думи към съда мъжът е заявил, че не иска нищо друго освен „гривничка с домашен арест“ и да види детето си.

По предизвикалия масово обществено недоволство случай с 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше малтретирана, прокуратурата и съдът също първоначално бяха приели, че става въпрос за причинена лека телесна повреда, като след протестите обвинението беше променено и вече е за двустепенна средна телесна повреда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar