Разследването трябва да установи всички отговорни за кабела, който уби 16-годишно дете на бул. „Иван Гешов“ в столицата. Според бившия градски прокурор Николай Кокинов експертизи, които прокуратурата трябва да назначи, ще дадат отговор на много въпроси, в това число и за евентуалната вина.

„Ако говорим, че търговският обект се е включил незаконно, то някакъв специалист, електричар да речем, завършил въпросното прикачване. Доколко е бил специалист е видно от факта, че тече ток по място, където не би трябвало да има такъв“, каза в „Денят започва“ бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му вината за трагичния инцидент е „многопластова, но ако търсим наказателна отговорност, тя ще е от физическото лице, т.е. последният, който е извършвал някакви нерегламентирани дейности, свързани с окабеляването“. Друг е въпросът, че може би може да се търси вина и от лицето, което е поръчало тази работа, каза още Кокинов.

Той обясни, че наказанието е минимално, тъй като се касае за непредпазливо деяние.

„По-трагично е, че това момче никога няма да се върне между живите, но още по-лошото е, че трябва да се вземат превантивни мерки в тази насока, за да не се стига до смърт на деца“, каза Кокинов.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече от „Денят започва“

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar