Укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков обяви във фейсбук, че неговата формация „Българско лято“ ще участва в парламентарните избори на 4 април. Бизнесменът, който има 18 повдигнати обвинения, обяви, че вече е намерил мандатоносител, който ще обяви официално на 23 феврруари.

„Обещах ви, че въпреки опитите на #хунтата да ни спре, ние ще участваме в #Избори2021. Вижте кой ще бъде мандатоносителят на @Българско лято в излъчване на живо“, написа той в социалната мрежа.

В четвъртък Божков предложи на Слави Трифонов да се явят с общи листи на предстоящите парламентарни избори, а шоуменът отказа. Задочната комуникация се разигра отново във Фейсбук.

„Много от целите на „Българско лято“ и ПП „Има такъв народ“ съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на #избори2021. Слави, ако наистина искаш да спасим България – да се обединим“ – написа бизнесменът.

Малко по-късно Трифонов отхвърли предложението.

„Още на 30 ноември аз заявих, че партия „Има такъв народ“ ще се яви самостоятелно на изборите. Аз съм последователен човек и правя това, което съм казал“, написа Слави Трифонов.

Тогава Божков рязко смени мнението си за общите цели и политики между двете партии и написа:

„Слави – силен егоцентризъм, още по-силни зависимости. Стабилна патерица за #хунтата. Жалко.“

В заключение обобщи: „Българско лято остава единствената алтернатива. #НиеСмеСилата“.

Партията на Божков „Българско лято“ не успя да се регистрира за участие в изборите на 4 април, след като прокуратурата обжалва решението на Софийския градски съд, с което формацията на Божков бе допусната да се впише в регистъра на политическите партии.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar