За проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяването на Образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, съдии и служители на съда, участващи като лектори, бяха отличени със специални грамоти от Висшия съдебен съвет.

С грамотите се изразява служебна благодарност, както за реализирането на програмата, така и за приноса на лекторите за отличаването на ВСС със специалната награда на журито за 2017 г. в конкурса „Кристални везни на правосъдието“, на Съвета на Европа.Грамотите са за: Съдия Хайгухи Бодикян – председател на съда, съдия Василка Желева, съдебния администратор Вася Петкова и съдебните помощници Кръстина Христова и Светлана Димитрова.

През минала учебна година, Хасковският административен съд за първи път се включи в реализирането на програмата. Партньори на съда бяха ученици от всички паралелки на „X“ клас от Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“ – гр. Хасково.

В рамките на програмата бяха изнесени 5 лекции, чийто цели бяха, повишаване информираността на учениците за структурата, функцията и значението на съдебната власт в Република България, формиране на правна грамотност и култура, превенция на детското насилие и агресия, постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие, повишаване доверието към съдебната власт, реализиране на един от елементите на гражданското образование на практика.

През тази година Административен съд – Хасково за втори път ще бъде част от образователния формат, като първата лекция ще се проведе в края на февруари, отново пред ученици от Финансово-стопанска гимназия в Хасково.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar