Мъж стреля по вратата на полицейска приемна в София и избяга по чорапи. Арестуваха го. Приемната се намира в жилищен блок.

Все още няма официална информация какви са били причините за стрелбата, но стрелецът вече е задържан. Той е 43-годишен, живее в същия блок и е стрелял с боен пистолет.

По непотвърдена информация около 10.00 часа сутринта, излизайки от асансьора, мъжът е стрелял по вратата на полицейската приемна и след това избягал. Оръжието е намерено при полицейския оглед, захвърлено в тревните площи до блока.

БНТ научи, че мъжът скоро се е върнал от чужбина, а от публикации в социалните мрежи е видно, че е привърженик на партията „Българско лято“.

Около 10.00 часа сутринта Живко Иванов се прибира в дома си. Чува гърмеж преди да влезе във входа.

„Докато отварям вратата момчето излезе и се размина с мен, държеше си пистолета до него. И аз го проследих по тази тераса отгоре. Видях, че иска да хвърли пистолета в кофите, но като ме видя, че го гледам, се отказа явно. Видях, че го хвърли в храстите“, заяви Живко Иванов.

Стрелба в столичния квартал „Сухата река“

Мъжът побягва бос, а пристигналите на място полицейски екипи откриват боен пистолет в тревните площи зад блока.

„Майка му каза „може би е на баща му – той почина, нямам представа“. Но явно го съхраняват в каса, защото майка му каза „не знам откъде е намерил ключа и е отворил касата“, разказа очевидецът Живко Иванов.

След стрелбата са нанесени щети по вратата на приемната на пето районно полицейско управление. 43-годишният стрелец се е върнал от гурбет, живеел с майка си.

„Майка му ми каза, че не е спал от 2-3 дни и имал халюцинации, че го преследват. Ментални най-вероятно някакви“, допълни Живко Иванов.

По случая е образувано досъдебно производство, а разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar