Мъжът, нападнал съпруга на председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, не призна вината си в съда в Сан Франциско, предадоха световните агенции.

Задържаният за насилието Дейвид Депепи се появи за кратко в съдебната зала и бе пратен от съдията в предварителния арест.

На мъжа, който е на 42 години, бе отказано пускане под гаранция и му бе забранен всякакъв контакт с Пелоси или съпруга й, както и да се доближава на по-малко от 135 метра от тяхната къща в Сан Франциско, където бе извършена агресията миналия петък.

Нападателят е искал да атакува всъщност Пелоси и да й „счупи коленете й“, ако тя не признае лъжите на демократите, се казва в съдебен документ. Той влязъл в дома на семейство Пелоси в петък сутринта, като носел и въже, ръкавици и тиксо. Нападнал мъжа на Пелоси с чук. Пол Пелоси успял обаче да набере спешния номер 911.

Властите смята, че заподозреният за престъплението е имал намерение да похити председателката на Камарата на представителите. Това може да му коства 20 години затвор. За агресията над мъжа й той може да получи до 30 години затвор, съобщава БТА.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar