Бившият директор на македонското контраразузнаване (УБК) Сашо Миялков предлага 1 милион евро, за да бъде пуснат под гаранция от затвора. За да излезе на свобода, той е предложил като залог три недвижими имота, които са оценени на малко над 1 милион евро, съобщава телевизия „Телма“, позовавайки се на своите източници от съда. Защитата потвърди за гаранцията и заяви, че Миялков не възнамерява да бяга. В същото време не става ясно кой е собственикът на предлаганите имоти – дали е той или негови роднини, или приятели.

Бившият директор на македонското контраразузнаване и братовчед на Никола Груевски Сашо Миялков бе задържан на 20 ноември в Скопие. Арестът е по искане на Специалната прокуратура. Той се намира в ареста „Шутка“ в столицата.

Сашо Миялков се смяташе за най-влиятелната личност по време на режима на Никола Груевски. Той се смята и за един от най-богатите хора в страната. Според официални данни от неговите имотни декларации става ясно, че докато е директор на УБК Миялков се занимава и с бизнес: между 2008 и 2013 г. е станал собственик на четири фирми, а състоянието му е нараснало от 1,1 до 2,7 милиона евро. От 2007 г. бе член на Изпълнителния комитет на ВМРО-ДПМНЕ. Неотдавна бе изключен от партията.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar