Софийският районен съд даде днес ход на дело срещу бизнесмена Ангел Бончев, който бе сред жертвите на бандата за отвличания „Наглите“.

Бончев се яви заедно с адвоката си Николай Беров в зала 4 на съда. Той е обвинен за закана за убийство към един от двамата си сина – Бончо.

Според прокуратурата на 25 октомври 2017 г. в хидропарк „Казичене“ бизнесменът извадил пистолет „Глок“ и го насочил към главата на сина си с думите: „Ей сега ще те гръмна като куче“.

Бончо Аврамов е частен обвинител по делото и изненадващо бе доведен от двама полицаи с белезници и маратонки без връзки в съда. По време на заседанието адвокатът на бизнесмена попита защо Бончо е с белезници, но съдът на допусна свидетелят да отговори на въпроса. Тогава Беров се обърна към съдебните заседатели и каза, че младежът е задържан за наркотици.

През септември първи в. „168 часа“ съобщи, че големият син на Ангел Бончев е арестуван заради саксии с марихуана, откритив мазе в столичния кв. „Овча купел“. Тогава в полицията попаднал и Д. Русев, който е свидетел по делото за закана за убийство.

В съда се явиха 6-има свидетели. Сред тях първи показания даде Бончо Аврамов. Той разказа, че във фаталния ден отишъл в хидропарка с Диана Русева и мъжа й, за да нахранят кучетата. Младото семейство имало договор с „Литекс парк“ ООД за наем на 2 складови помещения и терен, на който да се изгради развъдник.

Диана влязла, а мъжете останали на портала. Бончев е пресрещнал и й казал: „Нямаш работа тук“. Според сина му започнал да я обижда и той влязъл да я защити. Баща му опитал да го удари, а синът – да го изрита над коляното. После се разиграла сцената с пистолета, но дошли двама служители на СОТ 161. По-високият застанал пред Бончо, а другият помолил бизнесмена да свали оръжието и той го направил.

Ангел Бончев, който е бивш шеф на ФК „Литекс“ заяви, че ще даде обяснения на по-късен етап и че не се признава за виновен.

„Когато Бончев беше отвлечен от Наглите държавата почти нищо не направи, за да го защити, а сега без вина го направи подсъдим“, коментира преди делото адвокат Николай Беров.

Цял следобед съдът разпитваше свидетели по делото. След като всички дадат показания, ще бъдат изслушани и трима експерти. Ня мястото на инцидента е имало камери, но според Бончо Аврамов на 25 октомври м.г. те са работили само половин час.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar