Бившият лидер на румънската Социалдемократическа партия Ливиу Драгня беше освободен днес от затвора, след като по-рано съдът прие искането му за условно освобождаване, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА.

    След излизането си от затвора „Рахова“, където излежа 2 години от присъдата си от 3,5 години лишаване от свобода за търговия с влияние, бившият силен човек в Румъния каза, че се смята за политически затворник.Той определи времето, прекарано в затвора, като „тормоз“ и „страдание“ и каза, че в Румъния има „жестока диктатура“.

    Драгня освен това заяви, че Социалдемократическата партия се е превърнала в „оперетна“ партия, водена от „страхливци“.

    Той каза, че смята да започне работа за компанията на сина си.

    „Аз ще вляза в политиката, ако открия отговорите на два въпроса: дали още има някого, с когото да правя политика, и дали още има някого, за когото (да я правя) (. . .) Социалдемократическата партия няма лидери, тя е в джоба на разузнавателната служба. Не виждате ли, че им е позволено да говорят само за времето“, каза Драгня.

    Настоящият лидер на Социалдемократическата партия Марчел Чолаку пожела добро здраве на Драгня и отказа да коментира изказванията му за настоящите лидери на партията.

    „Желая на г-н Ливиу Драгня добро здраве. Това беше труден период и той със сигурност сега се нуждае от спокойствие. Няма да коментирам изявленията му. Той е частно лице и има всяко право да изразява личните си мнения. Новата Социалдемократическа партия ще продължи да се интересува от истинските проблеми на румънците: спада на жизнения стандарт, увеличаването на цените, замразяването на заплатите и пенсиите или катастрофата с достъпа до европейските фондове“, каза Чолаку.

    Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

    Коментирайте

    avatar