Кметът на община Калояново Георги Георгиев се споразумя с прокуратурата за условна присъда за шофиране след кокаин, съобщи БТА като се позова на Районна прокуратура – Пловдив.

Присъдата е произнесена два дни след като Георгиев беше спрян в ранния следобед от автопатрул заради неадекватно поведение на пътя, съобщи след задържането му БНР, позовавайки се на пловдивската полиция. Тестван е с техническо средство за употреба на наркотици, което отчело кокаин. Георгиев е бил задържан за 24 часа

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия, одобрено от Районен съд – Пловдив, на Георги Георгиев е наложено наказание от 8 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3 години изпитателен срок, 400 лева глоба и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца. Той е осъден по бързо производство, а определението на Районен съд – Пловдив е окончателно, се казва в днешното съобщение на прокуратурата.

39-годишният Георгиев е втори мандат кмет на Калояново, припомня БНР като последния път се е кандидатирал от местна коалиция СДС – БДЦ. По информация на радиото преди 4 години и половина той отказал тест за алкохол и наркотици след катастрофа, станала на пътя между Пловдив и село Труд, а обяснението било, че пие лекарства, които могат да повлияят резултата.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar