Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов с определение на Районен съд – Дупница и остави без уважение молбата му за изменение на мярката в по- лека такава.

Каплата е обвиняем за закана за убийство и е в ареста от 4 септември.

Съдът допусна до разпит по искане на защитата бившата съпруга на обвиняемия – Петя, която отговори на въпроси, свързани с това как задържането на Васил К. се отразява негативно на малкият им син.

От Окръжна прокуратура – Кюстендил пледираха за отхвърляне на молбата на обвиняемия и потвърждаване на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“.

Съдът е категоричен, че няма причини Капланов да има по-лека мярка за неотклонение. Нещо повече, когато се заканил с убийство на Димитър Недев, той е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, която не е попречила да бъде извършено друго противоправно деяние, се посочва още в мотивите на Окръжен съд – Кюстендил. Съдът посочва още, че макар и неосъждан към момента, на Васил К. е налагано административно наказание по чл. 78а, за престъпление против личността- нанасяне на лека телесна повреда, което е от същия раздел, както това по настоящото обвинение.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Васил К. бе потвърдена мярката за неотклонение „Задържане под стража“ е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според обвинението, на 31.08.2020 г., около 20, 10 ч. в Дупница, при кореспонденция, Васил К. се е заканил на Димитър Недев с убийство, с думите – „Децата ти ще останат сираци“.

Капланов се свързва с изчезването на Янек Миланов от Дупница. На 31 юли вечерта Миланов се качил в джипа на Капланов и оттогава следите му се губят.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar