Българската застрахователна компания „Лев Инс“ се оказа замесена в темата за спасението на италианския футболен „Палермо“. Медиите в Италия съобщиха, че клубът е станал жертва на измама покрай търсенето на гаранции, с които да получи зелена светлина за оставане във второто ниво на местния футбол (Серия Б).

Проблемите на клуба, в чийто състав е българският национал Ивайло Чочев, са от години. Само този сезон собствеността на „Палермо“ беше сменена три пъти. Отборът завърши трети в Серия Б и имаше право да играе плейоф за връщане в елита, но италианската федерация го наказа с изваждане в третата дивизия. Клубът спечели обжалването, но трябваше да представи гаранции, за да остане в Серия Б през следващия сезон.

Последният собственик – Салваторе Тутоломондо, обяви, че изпускането на срока на 24 юни се дължи на технически въпрос. Впоследствие „Република“ съобщи, че „Лев Инс“, която била посочена като източник на гаранцията, е отрекла да има общо със случая. Оказало се, че клубът предоставил средствата на посредник – брокер, твърдящ, че работи с българската компания.

„Какво можем да кажем? Бяхме измамени“, заяви генералният директор на „Палермо“ Фабрицио Лукести, цитиран от „Гадзета дело спорт“.

В отговор на запитване от „Дневник“ от „Лев Инс“ посочиха, че от началото на 2018 г. с цел превенция и защита на клиентите си компанията е открила представителства в няколко държави, включително и Италия.

„Преди по-малко от 24 часа, представителството на ЗК „Лев Инс“ в Италия чрез отдела си за Корпоративна сигурност, първо е регистрирало застрахователната измама, извършена към футболен клуб „Палермо“, като установи и замесване името на компанията. След яснота коя е брокерската агенция, осъществила злоупотребата на стойност 45 000 евро, от агенцията ни в Италия се свързаха с мениджмънта на футболния отбор и ги уведомиха официално чрез сертифицирано писмо, че са станали жертва на застрахователно събитие“, казаха от „Лев Инс“.

От „Палермо“ помолили компанията да направи оценка на риска и да съдейства за решаване на случая. „Към момента и двете страни са сезирали прокуратурата и компетентните власти. ЗК „Лев Инс“ се ангажира да съдейства на футболния клуб „Палермо“, за да успее да гарантира финансовото си състояние и да получи право да участва в Серия Б, след като в края на миналия сезон бяха отстранени от италианската втора дивизия, заради паричните си проблеми“, допълват от българската компания.

Медиите в Италия припомнят, че „Лев Инс“ е била обект на разследвания в България.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar