В последните дни бившата миска и затворничка Анита Мейзер отново влезе в полезрението на широката общественост в социалните мрежи.

След като в края на изминалата година тя бе споделила, че е нахапана от кучета на свой приятел и е в клиника, сега отново пусна снимки от болнично легло. Този път причината била спукан силикон.

„Спуканият силикон натравя органите ми до такава степен, че не мога да спя от болка“, пише Мейзер във фейсбук профила си, като отбелязва, че заради това й се налага да се подложи на „спешна операция“, както самата тя я описва.

Бившата миска се прочу покрай смъртта на своя бивш мъж Николай Димов. Съпругът ѝ се задуши при експеримент със свински опашки на 14 август 2016 г., а на 15 август жена му бе задържана.

Бившата Мисис България бе осъдена на 2 г. затвор за убийство по непредпазливост на мъжа си, като през пролетта на 2019 г. тя излежа наказанието си. Месеци след като напусна килията, Мейзер изчезна от полезрението на любопитните погледи, а скоро след това стана ясно, че се е установила в Лас Вегас. След затвора тя бързо тръгна за САЩ, където и преди живееше, защото има и американско гражданство.

Денят, който промени живота на Мейзер, бе 15 август 2016 г. Анита и съпругът ѝ Николай отишли в Златни пясъци, където Димов си направил татуировка. Прибрали се във Варна около 19 ч. Оглеждали имоти и около 20,30 ч отишли на вечеря в семейството на Николай. Останали там 3 ч. При прибирането си – двамата живеели в апартамент на Мейзер, Николай поискал от съпругата си да го върже със свински опашки и да го снима как ги къса. Целта му била със заснетия клип да впечатли колумбийци със силата си. Така щял да си спечели високодоходна работа при тях.

Мейзер опитала да го убеди да отложат експеримента за следващия ден, но Димов настоявал. Обяснил ѝ, че се чувства силен, след като си е направил татуировката. „Смятал, че Исус Христос се е вселил в него и сега е моментът да направи клипа със свинските опашки, става ясно от мотивите на съда по делото срещу Мейзер. „След като се освободя, ще правим секс, но ти ще си вързаната“, казал Димов. Накарал я да стегне краката, ръцете и врата му с по 2 свински опашки, а тя го послушала.

При слагането им около врата на Димов Мейзер ги затегнала леко.

„Окей ли си?“, попитала го тя. „Дърпай здраво, за да мога да ги изпраскам“, отвърнал той.

Свинските опашки притиснали венозните съдове в областта на шията и възпрепятствали венозния отток от главата. Той започнал да се задушава, като едвам успял да скъса стяжката, затегната на ръцете му.

От препълването на съдовете с кръв в областта на врата, повишаването на съдовото налягане и последвалия оток примката допълнително се затегнала.

Мейзер не осъзнавала, че мъжът ѝ се задушава.

Тя търсела приложение за видеозаснемане, докато той умирал. Според експертизата смъртта е настъпила около полунощ. Николай починал от механична асфиксия – задушаване.

Години по-късно стигаме до днешния ден, когато бившата миска отправя апел за помощ, на който очевидно мнозина гледат скептично. Това става ясно от коментарите й под постовете, които публикува. Там самата Мейзер посочва, че много хора не й вярват и се опитва да убеди всички, че не лъже за състоянието си.

Много от последователите й я питат защо не се прибере в България, ако наистина има нужда от спешна медицинска помощ, а няма средствата да си я позволи в САЩ. Бившата миска оправдава избора си да остане там с допълнителни разходи, които би имала при евентуално завръщане за интервенцията в страната ни – за самолетни билети, хотели и др.

Тя определя състоянието си като „изключително сериозно вследствие най-вече на прословутия ми силикон!“ По думите й лекари я посъветвали да подмени с нови или да напали имплантите си, тъй като те застрашавали живота й.

„Намирам се в много деликатна ситуация и не исках да я споделям публично, но нямам никакъв друг избор. Всеки ден може да се окаже фатален и последен за мен.“, пише бившата миска.

„След всевъзможни прегледи за притеснителното ми здравословно състояние се оказа, че на всичкото отгоре и десният ми имплант е спукан и трови – токсикира, организма ми от неизвестно колко точно време и вече положението е много сериозно, дори животът ми е застрашен и това ми го казаха лекарите!“, споделя бившата затворничка.

„На 11/03/2023 бях в спешен кабинет, но нищо не казах публично, защото пак си ударих главата. Беше ми много лошо, всичко пак ме болеше и ми правиха скенер. Много ми прилоша и спрях да си почина на един частен паркинг и разтревожени менажерите са се обадили на полиция, а те от своя страна докараха линейка и ме натикаха насила в нея, но това е друга история с продължение …

На 4/4/23 бях пак в спешен кабинет във Флорида, с неописуеми болки в гърдите, гърба, световъртеж, болки в корема, бъбреци и още и още. Слава на Бог, установиха, че имам – ruptured silicone (б.р. спукан силикон)!

Токсикацията от силикона уврежда и мозъка и явно от това все съм дисбалансирана. Уж съм щяла да се оправя, като махна спукания. Искрено вярвам в това“, разказва в профила си Мейзер.

Наистина ли обаче състоянието й е толкова сериозно и интервенцията, за която говори, е животоспасяваща – за това съмненията си под постовете на Мейзер изразяват мнозина. Недоумяващи й задават въпроси как ако наистина хирургическата намеса е толкова неотложна, лекарите не са я оперирали по спешност.

„Скъпа Анита, с цялото ми уважение към теб, от дългия текст не разбрах набираш средства да си замениш имплантите ли, или да ги извадиш и си спасиш живота? Ако е за смяна на импланти, съжалявам, но бих дарила за по смислена акция“, гласят някои от коментарите под поста.

Междувременно прави впечатление, че в началото на месеца, на 5-и април, бившата миска е публикувала свои снимки от болнична стая, в която е настанена. Под кадрите пише: „Време е. Първи рунд“. Локацията, която е отбелязала в поста си, е клиника във Флорида. Тогава причината за постъпването й в болница така и не се изяснява въпреки множеството питания под публикацията й защо е там и какво й се е случило. Мейзер обаче запазва мълчание и не отговаря публично на нито един. Уточнението й за „първи рунд“ обаче оставя усещането, че очакващото я там е по-скоро планувано.

Малко преди това на първи април тя публикува емоционално съобщение на стената си, с което благодари на всички свои приятели за това, че са били до нея както в миналото, така и сега.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar