И змамен от мними майстори на покриви ги завърза със свински опашки и повика полиция. Оказва се, че сега самият той може да бъде съден и то за отвличане, информира NOVA.

Сигналът идва от радневското село Трънково, но е с доста странно развитие. Жител на селото сключва договор с работници за ремонт на покрива на къщата, в която живее майка му. Плаща авансово 2800 лв., а за е подписан и договор. Той обаче не се изпълнява, тъй като ремонтната група напуска и покривът остава полуразкрит.

Майсторите се връщат след няколко седмици и искат още пари. Тогава мъжът ги задържа и вика полиция, а сега е изправен пред възможността да получи обвинение за незаконно задържане. Сагата за Ганчо Ганев продължава вече няколко месеца. „Никой не е застрахован. Никога не съм мислел, че може да бъда излъган по такъв начин“, разказва Ганев.

„Реших да ремонтирам покрива, търсех най-доброто – фирма с договор, с гаранции. Коректен бях с тях, платих им. Още първия ден им дадох 1600 лв., на третия – 1200 лв. за допълнителни материали. На четвъртия ден не се появиха. Нямах избор, трябваше сам да започна работа. На 17-ия ден се върнаха с искане за още 2000 лв.“, разказва потърпевшият.

Тогава той ги завързва със свински опашки и вика полиция. В обяснението на прокуратурата мъжът е привлечен като обвиняем, защото в съучастие с двама мъже е извършил този арест и противозаконно е лишил от свобода четирима мъже от Самоков и принудително ги е държал в двора на къщата си по начин, който е мъчителен за пострадалите.

Ганев обаче споделя, че по време на задържането на мъжете е бил само с кучето си.

Той е категоричен, че не е имало сбиване. Дори двама от мъжете, които виждал за първи път, като разбрали, че ще вика полиция се примолили да ги пусне, защото нямали нищо общо и били наети от фирмата предния ден.

Според Ганев всичко е било нагласено, защото мъжете са отправяли словесни заплахи и инициирали посягане към различни предмети, но реално не са направили нищо.

„Отидох да подам жалба и в един момент се озовах в ареста. Разбрах, че ромите са имали някакъв адвокат от София, който незнайно откъде се е появил в рамките на час в Раднево“, разказва още потърпевшият.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar