Искате да спечелите 5 хил. лв., 10 хил. лв. или дори 15 хил. лв. на месец без да рискувате спестяванията си, да инвестирате състояние и да работите тежко. Отговор на въпроса как да стане това може да намерите в интернет, където е „разкрит“ методът за печелене на бързи пари на проф. Томас Лаурен. Но най-хубавото е, че за да печелите с метода на професора, не е нужно да знаете нищо за онлайн валутите, математиката и икономиката, пише в статията в интернет, което ясно показва за какви хора е предназначена.

На сайта https://time-for-investment.com/359/retwbv1/ обясняват как всеки може да спечели: „Професорът е създал специални инвестиционни пакети от най-печелившите онлайн валути. Благодарение на това дава възможност за печалба 24 часа на ден, 7 дни в седмицата. За разлика от обикновените интернет валути, инвестиционните пакети се състоят от няколко, а не една валута (в зависимост от ситуацията на пазара). Благодарение на това: са устойчиви на колебанията на пазара – винаги печелите; дават натрупана печалба на ниво 200-1000% месечно; използват ефекта на финансовия подемник, затова можете да започнете да печелите само с 200 лева; не изисква отварянето на никакви сметки, нито подписване на договори“.

За да стане всичко това реалност от сайта ви предлагат да купите няколко пакета от криптовалутата Рипъл (Ripple) като един пакет се продава за 67 лв. И обещават да спечелите най-малко 2121 лв., или 2890% възвръщаемост от тази инвестиция в близко време.

Всъщност Рипъл е една от съществуващите в света криптовалути, подобна на Биткойн, Етериум и Лайткойн, която се използва за международни разплащания. Но гаранция на къде ще върви курсът на Рипъл никой не може да даде, коментираха финансисти. Вчера курсът на Рипъл беше около 0,25 долара.

Статията в интернет, от която се обяснява как хората може да спечелят лесно пари, е направена като информационен сайт с няколко отделни рубрики. Но където и да цъкне човек с мишката се отваря един и същи сайт, където може да въведе имена и имейл, както и колко пакета Рипъл иска за купи. След това се очаква да получи обаждане или имейл по електронната поща с указания как да преведе парите.

В сайта има и много коментари на хора, които обясняват как вече печелят от Рипъл и няма смисъл човек да държи парите си в банка при настоящите ниски лихви. Коментарите сякаш са всеки от Фейсбук, но ако човек иска да добави свой коментар това няма как да стане. Нито пък може да публикува отговор на някой от качените в сайта коментари.

Към статията в интернет има и коментари на експерти и професори, които обясняват предимствата на криптовалутите. Същата статия може да бъде намерена и на румънски език. Там обаче Алек Й., който обяснява, че би си купил още няколко пакета Рипъл, се превръща в Юлиан Г. (IUlian G.). На румънския сайт обещават същите печалби от 5 хил., 10 хил. или дори 15 хил. на месец, но валутата вече не е в левове, а в леи.

На места в сайта авторът на бързия начин за лесно печелене на пари е подписан като проф. Томас Лаурен, а на други като като Ромас Лаурен. За да има по-голям ефект от статията, се обяснява, че остават малко на брой пакети Рипъл, т. е. решението за покупка трябва да се вземе много бързо и импулсивно, а в противен случай ще пропуснете шанса на живота си.

За още по-голям ефект и драматизъм, в статията в интернет обясняват, че банките и корпорациите са издали смъртна присъда на професора, защото дава възможност на много хора да станат богати. Срещу него дори имало заплахи. „Започва се от анонимни обаждания, заплахи и полицейски обиски в дома му. След това идват писмата от адвокатски кантори, заплашване със съд, взлом в офиса, подпалване на колата…“, пише в статията.

Проверка в интернет показа, че по света има редица професори с името Томас Лаурен, но нито един от тях не прилича на този от снимката в статията.

Фотошоп

Използват известен кадър с президента Доналд Тръмп

Истинската снимка е от 1990 г.

За нагледна илюстрация към статията колко лесно човек може да стане богат е използван известен кадър с американския президент Доналд Тръмп, който е обработен с фотошоп. Оригиналната снимка на Доналд Тръмп, който държи в ръцете си милиони, е направена от легендарния фотограф Хари Бенсън. Това става през 1990 г. в Атлантик Сити, по време на тържественото откриване на затворения вече казино курорт Тръмп Тадж Махал. Лицето на Доналд Тръмп в статията за бързото печелене на пари обаче е сменено.

По подобен начин е получена и снимката на автора на схемата за бързо забогатяване проф. Лаурен. За тялото ме е използвана снимка на Филип Р. Ууд – бивш специален съветник в Allen& Overy и гостуващ професор в Оксфордския университет и Лондонското училище по икономика. Но лицето му е променено.

Позиция

Владислав Драмалиев, съучредител и член на Българската Биткойн Асоциация:

Няма нищо гарантирано

Не може да се даде никаква гаранция, че криптовалутата Рипъл ще поскъпне, така че според мен това е измама. Никой не може да каже какво ще стане. Може да поскъпне разбира се, но над 2000% е абсолютна спекулация. Някой да твърди, че над 2000% може да поскъпне Рипъл, не е сериозно. Ако си купите Рипъл, може и да загубите, няма нищо гарантирано. Има правило, че ако нещо звучи прекалено хубаво, за да е истина, най-вероятно не е истина.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

31
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
slavydi
slavydi
27 декември 2020 11:35
Гост

Помислете – имате ли пари за губене?!

slavydi
slavydi
27 декември 2020 11:32
Гост

Същото, като с влоговете на доста слабомислещи хора, преди няколко години! Банките фалираха и вложителите загубиха парите си!
Така че, помислете си – имате ли пари за губене?!

Peshak
Peshak
21 октомври 2020 12:20
Гост

Дано повече хора прочетат това ! Благодаря за информацита !

Геоегиева
Геоегиева
22 август 2020 17:02
Гост

И аз си купих и смятам да купя още. А злите езици, привърженици на Биткоин нека пишат глупости. Прогнозите са че Рипъл винаги ще го има, а другите са под въпрос. Кога ще се качи цената му не е ясно, но със сигурност ще се качи. Бил Гейтс не би участвал там, ако не е сигурно.

Boris
Boris
02 януари 2021 0:26
Гост

А,колко пари спечелихте до сега?

Boris
Boris
13 януари 2021 23:29
Гост

Минало е доста време от както сте закупили .кажете моля ви има ли някакъв резултат и какъв е той?

Wadim.Wadim
Wadim.Wadim
29 юли 2020 16:07
Гост

Не попаднах на толкова странна реклама, но я купих ПАКЕТ РИПЪЛ и съм доволен. Имам учебни материали и криптовалута, така че за начинаещ инвеститор това е чудесна възможност

Boris
Boris
13 януари 2021 23:23
Гост

Мога ли да попитам дали спечелихте нещо до сега?

Никола
Никола
11 февруари 2021 17:04
Гост

пълна тъпотия е това което пише Wadim.Wadim,какви учебници какви пет лева,един рипъл го купуваш от еди-коя си криптоборса за 0,35 USA,а от тези колеги един пакет за 74 лева,който съдържа 60-65 рипъла.Направи сметка колко е разликата в тяхна полза.Капан за Балъци

Wadim.Wadim
Wadim.Wadim
06 октомври 2021 16:29
Гост

Съжалявам, но вие пишете глупости. Инвестирането е неизвестно, можете да спечелите, да загубите и всичко зависи от късмета и вашата подготовка. В пакета са включени учебни материали, така че хората да се грижат за вашето образование. Но ако вярвате, че те ще направят всичко за вас, това е вашата загуба.

Александър
Александър
13 октомври 2021 13:56
Гост

Съгласен съм с Вадим. Хората мислят, че когато инвестират в нещо, това веднага ще им даде пари. Не. Това не е така. За да можете да инвестирате ефективно, са необходими знания и опит. Когато купувате ПАКЕТ ripple получавате предимно образователни материали, криптовалутата е просто добавка. Имате шанс да получите образование, така че се възползвайте от него и след това започнете да инвестирате.

Златко
Златко
22 април 2020 0:23
Гост

Благодаря за информацията!

Адам
Адам
20 август 2021 12:43
Гост

каква ужасна омраза, можете да видите, че някой е купил коментари. Купих Пакет ripple и нямах проблем. Много образование и криптовалута безплатно, така че къде е измамата?

марки
марки
08 септември 2021 14:23
Гост

Съгласен съм! Можете да видите, че тук има ужасна омраза. Пакет Рипъл (Ripple) е обикновен продукт за обучение за начинаещи инвеститори. Купих го, взех го ripple безплатно и го прехвърлих в електронния си портфейл. Така че, моля, не пишете такива глупости.

Дейвид
Дейвид
15 септември 2021 16:35
Гост

Виждам, че не само аз имам това мнение. Всички тези обвинения са само черен маркетинг. Те обвиняват компанията в измама на страници с реклами на техните конкуренти. Погледнете, ще видите

Олег
Олег
22 септември 2021 15:16
Гост

Съгласен съм … И аз имах малък проблем да се свържа с тях, но накрая се получи. Бих могъл да прехвърля криптовалутите си и всичко е наред. Не разбирам откъде са дошли тези атаки. За мен това е действие на конкуренцията.

Николай
Николай
20 октомври 2021 12:47
Гост

да, това е лудост. Купих пакет с пулсации и получих пълен комплект за обучение и чифт криптовалути … безплатно. Никой не ме измами, никой не ме измами, никой не ме ограби, така че е лудост с тези обвинения.

Ольгерт
Ольгерт
10 ноември 2021 16:35
Гост

учора я атрымаў свой пераклад криптовалюты з майго Пакет Ripple і … усё было добра. Я не ведаю, у чым гэтыя абвінавачванні.

Wladimir
Wladimir
24 ноември 2021 16:39
Гост

и при мен същото – получих имейл с инструкции и плик с кода за достъп. Всичко беше наред с типа пакет ripple

Иван-Иван
Иван-Иван
08 декември 2021 12:29
Гост

добри образователни материали от пакета ripple. Имам достъп до платформата и завършвам първия си уебинар. Не е зле.

Олег
Олег
16 декември 2021 13:18
Гост

конкуренцията ще направи всичко, което би унищожило компанията.

За мен пакетът ripple е ок, започвам да се уча и е добре..

Олаф
Олаф
05 януари 2022 13:54
Гост

Никой вече не пише негативни коментари. Конкуренцията спря ли да троли? Добре. Сега хората могат сами да проверят дали Пакет ripple е наред.

Адам
Адам
17 януари 2022 16:33
Гост

Виждам същото…няма повече тролване, има мир и хората сами виждат как работи пакета ripple

Олег
Олег
04 февруари 2022 15:08
Гост

хахаха и аз виждам същото :). Тролингът свърши и вече няма неоснователни обвинения

Виктор
Виктор
21 март 2022 14:15
Гост

Купих преди месец Пакет ripple за курса и завърших първия етап, знаете ли как да премина към втория? Трябва ли да поръчате още един?

Адам
Адам
11 април 2022 13:35
Гост

ако искате да отидете на по-висок етап, трябва да поръчате по-голям пакет, там ще намерите допълнителни материали.

Олаф
Олаф
20 април 2022 12:40
Гост

правилно. Колкото по-голям е пакетът, който вземете, толкова повече образователни материали ще получите. В началото взех основния комплект и след това професионалния.

Олаф
Олаф
22 юни 2022 14:07
Гост

правилно … аз също купих професионалната версия на ripple и не съжалявам. Много образователни материали и лесен достъп до обучение. И още криптовалути, които прехвърлих в електронния си портфейл.

Вадзім
Вадзім
13 юли 2022 13:53
Гост

прафесійная версія пакета ripple – гэта нармальна … я таксама рэкамендую 🙂

Олаф
Олаф
15 септември 2022 17:34
Гост

Използвам професионалната версия на пакета ripple и си прав – по-добре е 🙂

Георги
Георги
29 ноември 2022 15:24
Гост

Ползвам и професионалната версия на пакета ripple… препоръчвам 🙂