След бягство от мястото на катастрофа във Враца

Приятелката му от село Нефела разказала, че още на другия ден избягал в чужбина

Деца и колеги скърбят за г-жа Цекова

Прокуратурата във Враца ще поиска от съда да бъде издадена европейска заповед за арест на 23-годишния Д. Д. от село Нефела. Младежът е обявен за издирване, след като полицията установи безспорно, че Д. Д. е шофирал автомобила „Ауди А6“, с който е била блъсната и убита 57-годишната учителка Цветана Цекова.

Както писа „Труд“, тежката катастрофа стана около 17,30 ч в сряда – 24 ноември. Цекова пресичала булевард „Васил Кънчов“ във Враца, когато с висока скорост била пометена от черен автомобил. Колата отпрашила в посока към Монтана, окървавената жена била откарана с линейка в местната болница, където починала.

Няколко дни трябваха на полицията, за да влезе в дирите на извършителя. В събота униформени откриха автомобила „Ауди А6“, изоставено в горичка край близкото до Враца село Нефела. Колата се водела на 32-годишния И. М. от Нефела, но било доказано, че не той, а 23-годишния Д. Д. от същото село го е карал във фаталната вечер. Нещо повече – на предната седалка се возела и 22-годишната Х. Д. от Нефела – приятелка на шофьора. Като пряк очевидец на катастрофа тя разказала всичко на криминалистите, както и че още на другия ден Д. Д. избягал зад граница.

Деца и педагози от Средно училище „Васил Кънчов“ във Враца скърбят за уважаваната от всички учителка и настояват за справедливо наказание за шофьора убиец.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar