Иво Прокопиев е подал жалба в Съда по правата на човека в Страсбург срещу действията на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Това съобщи самият той пред БиТиВи тази сутрин. По думите му делото вече е преминало етапа да допустимост и ще се гледа. Искът на бизнесмена, собственик на „Икономедиа“, не включва последните проверки, свързани със сделката за „Каолин“. Защото тези обвинения, които бяха огласени в петък, са нови, уточни Прокопиев.
Припомняме, че в края на миналата седмица прокуратурата обяви, че издателят е обвинен за пране на пари заедно със служители на икономическото министерство. Прокопиев обаче е категоричен, че обвинението срещу него е скалъпено и никога няма да стигне до съда. Според него трябва да се прави разлика и да се „отдели“ мътната вода в приватизацията. Бизнесменът твърди, че случилото се с „Каолин“ е точно обратното на това, което е сполетяло „Полимери“ АД. Припомняме, че вчера шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев нарече приватизацията на „Полимери“ „бандитска“ и обясни, че предприятието е оглозгано, а парите – източени в офшорни фирми.
Прокопиев смята, че огласяването на повдигането на обвинението на прокуратурата е направено нарочно сега, като конкретна причина е последният брой на издавания от него вестник „Капитал“ с материали за т.нар. „дупка на Гергов“ във Варна и други.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar