ВКС ще има окончателната дума

За втори път бившият полицай Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите си, получи доживотна присъда. Това е решението на магистратите от Апелативния съд в Пловдив. Последната дума обаче ще има Върховния касационен съд, където Караджов ще протестира.
Припомняме, че делото се разгледа за втори път от Пловдивския апелативен съд, след като Караджов обжалва. Върховният касационен съд отмени изцяло решението и върна делото за ново разглеждане от друг състав за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.
Апелативният съд измени присъдата като приспада от наложеното на подсъдимия наказание доживотен затвор времето, през което същият е бил задържан на 17.05.2016 г. за срок от 24 часа по Закона за МВР и от 04.06.2016 г. – с мярка за неотклонение „задържане под стража“, до влизане на присъдата в сила.
През декември Караджов се изправи пред съда в рамките на няколко дни. Бяха извършени разпити на вещи лица, изготвили експертизи по делото. След това настъпи моментът за финални пледоарии, реплики и дуплики както от страна на Караджов и защитата му, така и от представителите на обвинението, които продължиха с часове. Така делото бе обявено за решаване.

Караджов е признат за виновен за това, че на 15 май 2016 г. е гръмнал родителите си в жилището им в кв. „Смирненски“. Мотивът за бруталното убийство, според обвинението, била къщата, за която бившият полицай водил дело срещу родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Според обвинението ги застрелял с пистолет „Макаров“ с общо 8 патрона, но оръжието така и не беше открито.

„Вече шест години продължава този фарс без никакви доказателства“, каза Караджов на влизане в съдебната зала при едно от последните заседания.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar