Асен Ватралев бе пуснат с парична гаранция от Специализирания съд, но горната инстанция го върна в ареста. Горната инстанция уважи протеста на прокуратурата и отмени паричната гаранция на пловдивския бизнесмен Асен Ватралев-Пожара. Той бе арестуван миналата седмица за данъчни престъпления на територията на областите Бургас и Пловдив.

Държавното обвинение тогава повдигна обвинение на петима за участие в организирана престъпна група (ОПГ). Само за Асен Ватралев обаче бе поискана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокуратурата претърпя фалстарт, тъй като Специализираният наказателен съд му определи само парична гаранция от 10 000 лв. в петък.
Както „Флагман“ съобщи, в понеделник бе внесен протест от държавното обвинение. Той днес е бил уважен от Апелативния специализиран наказателен съд, съобщиха за „Флагман“ от съда.
Така окончателното решение е Асен Ватралев-Пожара да остане за постоянно в ареста.

Припомняме, че останалите четирима обвиняеми са Боян Савов, Асен Асенов, Йорданка Ватралева и Стефан Гоцев, пише flagman..
Прокуратурата твърди, че групата е била сформирана през 2015 г. с цел избягване на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

При операцията по неутрализиране на ОПГ-то били претърсени 18 адреса, иззети били документи и над 150 000 лева, придобити от инкриминирана дейност, както и изсушена тревиста маса, която се предполага, че е марихуана.
Положението за оставения в ареста Асен Ватралев се усложнява, тъй като той е действал в период на 2-годишна условна присъда с 4-годишен изпитателен срок, по твърденията на прокуратурата.

Ватралев е пловдивски бизнесмен, както става ясно от публикации в местни медии.
По информация на „Флагман“ той е бил пуснат на свобода след решението на първата инстанция за парична гаранция от 10 000 лв.
Днес Асен Ватралев обаче е бил закопчан в съдебната зала след решението на въззивния съд

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar