Жители на града организираха бдение на лобното място на жертвата

Добричкият окръжен съд задържа под стража арестуван за брутално убийство с нож в градския парк в Добрич. 31-годишният М.Д. вече е обвинен за умишленото умъртвяване на 56-годишен жител на града. Зверството се случи на 7 март вечерта, като нападателят рани с хладното оръжие и друг човек. Часове след залавянето му стана ясно, че страда от психично заболяване и друг път също е атакувал хора с нож.

Преди заседанието на съда десетки жители на Добрич организираха бдение в парка, край лобното място на жертвата. Хората почетоха паметта на убития, поднесоха цветя и настояха институциите да се ангажират по-сериозно в превенцията на престъпността, както и за обективно разследване на случая.

Окръжните магистрати пратиха обвиняемия в килия, след като отчетоха, че и преди е извършвал кражби и посегателства срещу хора и е бил осъждан. Начинът, по който е извършено престъплението, сочи висока обществена опасност на извършителя и има риск той да се укрие или отново да престъпи закона, ако е на свобода, прецени съдът. Определението може да се обжалва.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Mariah Carey
Mariah Carey
12 март 2024 6:30
Гост

Да се разреши свободното носене на огнестрелно оръжие от цивилните граждани. wordle