Разкрития след зверството на Бъдни вечер

4-годишният Яшар бил пребит до смърт от пастрока си

Майката още е в болница

Амфетамин, метамфетамин и алкохол е употребил 47-годишният хасковлия преди да пребие до смърт 4-годишното дете на Бъдни вечер. Това съобщиха днес от ОДМВР-Хасково.

Сигналът за зверството бе подаден на тел. 112 от служители в спешното отделение на местната болница. Те съобщили, че при тях е докарано починало дете от кв. „Република“, а по тялото му има със следи от побой. Полицаите веднага реагирали на сигнала и задържали пастрока на малкия Яшар. Оказало се, че и 33-годишната майка на момченцето също е с травми от нанесени удари. Тя още е в болница.

47 годишният Генчо – доведен баща на момченцето, наскоро е излязъл от затвора, където е излежавал присъда за наркотици. Той живеел от 7 месеца на семейни начала с майката на Яшар в дома си кв. „Република“.

Генчо имал три деца от предишния си брак, които не живеели при него. Три деца имала и майката на убитото дете, като при нея бил само малкият Яшар.

Съседи на задържания мъж в квартала се възмущаваха от убийството и настояваха бащата да получи смъртна присъда. „Той е много лош човек, много е агресивен“, казаха комшии. Според тях Генчо е посягал и на първата си жена и на майка си преди време. Окръжна прокуратура повдигна обвинение на Генчо, а съдът го прати в ареста. Според магистратите има опасност мъжът да се укрие или да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода, тъй като убийството е станало при условията на опасен рецидив. Ако бъде признат за виновен пастрокът може да получи и доживотна присъда.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar