Полицията задържа таксиметровия шофьор, возил избягалия от карантина мъж в Стара Загора, предаде bTV.

Мъжът се е укривал в кв. „Лозенец“ в Стара Загора в съседен на свой имот, за което не е дал обяснения на органите на реда.

От РЗИ му е наложена 14-дневна карантина. Издирват се всички контактни лица.

Таксиметровият автомобил подлежи на дезинфекция.

Припомняме, че 58-годишният беглец от болницата сеприбра с такси до селото, в което живее. Служителите на реда са го открили в дома му почти веднага след подадения от болницата сигнал, че е избягал.

Жандармерията затвори старозагорското село Паничерево. Това стана след като 58-годишен мъж от Паничерево с положителна проба за COVID-19 избяга от болницата в Стара Загора, съобщиха от здравното министерство.

Мерките започват да действат от 00:00 часа на 15 април 2020 г. в срок от 14 дни.

Утре предстои здравните власти да отидат на място, за да тестват контактните с беглеца лица. „На 18 април се завръщат 50 души от Англия, които вече са със закупени билети“, съобщи Атанас Граматиков, кмет на селото.

Припомняме, че днес наложиха 5000 лв. глоба на 26-годишен мъж от Стара Загора, нарушил карантината си, за да си купи цигари.

На 8 април мъжът напуснал дома си, въпреки че бил поставен под 14-дневна карантина след завръщане от Великобритания. Сънародникът ни кацнал на Летище „София“ на 29 март и декларирал, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в Стара Загора.

Обвиняемият се е признал за виновен и се е съгласил да му бъде наложено наказание „Пробация“, изразяващо се в следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ – за срок от 10 месеца с периодичност от 2 пъти седмично; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ – за срок от 10 месеца; и „Глоба“ в размер на 5 000 лева.

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи заседание по делото.

713 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. 35-ма са починали.

През днешния ден са доказани нови 18 случая. 12 от тях са в София, 1 в Пловдив, 2 в Смолян и 3 в Кюстендил. Лабораториите продължават да работят.

209 от пациентите са настанени в болница. 29 са пациентите в интензивни отделения и клиники.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar