Световната шампионка с Испания Джени Ермосо заяви пред съдия, че целувката от вече бившия президент на испанския футбол Луис Рубиалес не е била „в нито един момент по взаимно съгласие“ и че е била притисната да защити действията му.

Пристигайки в Аудиенсия Насионал в Мадрид малко преди 11:00 часа наше време, 33-годишната футболистка даде показания пред съдия Франсиско Де Хорхе, който разследва Рубиалес по обвинения в сексуално посегателство и принуда.

„Сега всичко е в ръцете на правосъдната система – това е всичко, което мога да кажа“, сподели тя пред журналистите при напускането на съда няколко часа по-късно. Съдебен източник разкри за АФП, че тя е „потвърдила изявлението си пред прокурора, че целувката е била напълно неочаквана и в нито един момент по взаимно съгласие“.

По време на инцидента на 20 август, тогавашният президент на Испанската футболна федерация Рубиалес хвана с двете си ръце Ермосо и я целуна по устните против волята й, след като испанките триумфираха над Англия във финала на Световното първенство за жени. Той каза, че целувката е била „по взаимно съгласие“, но Ермосо настоя, че това не е било така. Тя заведе дело срещу него през септември и каза на съдията, че е била притисната да защити Рубиалес както на полета обратно от Австралия, така и на последвала отборна ваканция до Ибиса в Балеарските острови. „След случилото се, ситуацията, преживяна от жертвата, както на полета обратно до Испания и по време на престоя й на Ибиса, бил изпълнен с непрекъснат тормоз от разследваните страни, което нарушило нормалния й живот, довеждайки я до притеснение и стрес“, каза източникът, цитирайки показанията на Ермосо.

Според испанските закони, целувка, която е била против волята на някого, може да бъде счетена за сексуално посегателство – криминална категория, която обединява всички видове сексуално насилие. Наказанията за подобно действие варират от глоба до четири години зад решетките. /БГНЕС

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar