Работата на главния прокурор Иван Гешев, рокадите в МВР и тестването на полицаите коментира Емануил Йорданов, бившият министър на вътрешните работи в предаването „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Йорданов постави под въпрос работата на главния прокурор. „Кажете ми един чутовен успех на Гешев като главен прокурор, че и преди това, ако знаете нещо, защото аз не знам“, коментира той по случай искането на обвинител номер едно за среща с всички групи в НС.

По повод рокадите в МВР Йорданов заяви, че лично той в момента не би направил толкова уволнения. Според него „кабинета на министъра на вътрешните работи е най-прекия изход от политиката“. Кратките кабинети означават, че всеки човек, който застане начело на МВР трябва да се ръководи от мисълта за по-доброто функциониране на министерството по отношение на кадровата политика, за да може следващия министър да работи за по-добри условия за работа, смята той.

Бившият министър на вътрешните работи коментира и тестването на полицейски служители. Според него те не бива да се тестват, а преките им ръководители трбява да имат по-сериозно наблюдение и да предприемат своевременни мерки при забелязани проблеми. Условията за работа не привличат достатъчно хора, за да има качествен подбор на хора, които да работят в системата, поясни той.

Йорданов смята, че решението бежанците да бъдат настанени в държавните институции е възможното решение, тъй като има разминаване във вижданията между хотелиери и управляващи.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar