Делото за разследването на тежката катастрофа с автобус на магистрала „Тракия“ в края на октомври е доникъде, показа проверка на „Сега“.

Районната прокуратура в Ямбол е поръчала експертизата, която трябва да даде повече подробности за инцидента. Заключението се изготвя от експерт от Сливен. Експертизата обаче не е готова и не е ясно кога ще приключи работата по нея. Затова разследването чака.Тежката катастрофа на „Тракия“ стана на 30 октомври миналата година. Тогава автобус на фирмата „Юнион Ивкони“, пътуващ от София за „Слънчев бряг“, излезе от пътното платно и се обърна в канавката. Пострадаха 17 души. Основната версия е, че водачът е заспал на волана. Шофьорът бе карал и двата курса – първо от курорта до София и след това обратно. Пътници разказваха, че са пускали музика на водача, за да не заспи.

Единственият обвиняем за катастрофата е шофьорът. След инцидента от „Юнион Ивкони“ се оправдаха, че е имало самоволна размяна на водачи и затова един човек е карал и двата курса. Стана ясно и че тахографският лист е бил подменен и се отнася за друг курс. От прокуратурата отказаха да кажат дали тези факти – размяната на шофьорите и подмяната на тахографа – са предмет на разследването.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar