Новата комисия „Антикорупция“ ще трябва да проверява лидерът на Атака Волен Сидеров. Срещу него има вече внесел сигнал за недекларирана фирма. Това съобщи Антикорупционият фонд, който всъщност е внесъл сигнала.
Става въпрос за регистрирано от депутата дружество през октомври миналата година. То обаче не е отразено в подадените от Сидеров декларации за конфликт на интереси. Според данните, изложени в сигнала на Антикорупционния фонд, лидерът на Атака е станал учредител и съдружник в търговско дружество „Галерия Стил“ ООД на 3 октомври 2017 година.
Дружеството е с деклариран предмет на дейност в областта на търговията с произведения на изкуството и свързани с тях дейности, сочи проверка в Търговския регистър. Сидеров се оказва собственик на 75 дяла от дружеството.
Самата декларация за конфилк на интереси, попълнена от политика, е с дата 28 април, тоест – подадена е преди той да стане собственик в дружеството. Към настоящия момент обаче тази декларация е непълна и не отразява конкретно имущественото състояние на народния представител, което е в нарушение на Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, се казва в сигнала.

Припомняме, че в новата комисия „Антикорупция“ вече има няколко сигнала. Първият бе срещу депутата от ДПС Делян Пеевски.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar