Постоянна мярка за неотклонение „домашен арест“ наложи сливенския окръжен съд на 49-годишния Манол М., обвиняем по досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране на МПС.

Инцидентът е станал около 19,35 часа на 2 февруари по протежението на булевард „Панайот Хитов“, когато управлявания от мъжа джип „Land Rover“ връхлетял чакащия градски автобус на спирка 69-годишен Минчо М. Пострадалият е бил откаран до болницата, но час по-късно е починал в резултат на множеството политравми по цялото тяло. Установено е, че водачът се е движел с доста по-голяма от разрешените за градски условия скорост от 50 км /час. Той има четири предходни осъждания, като последните са за престъпления по транспорта. Фаталният инцидент е станал в изпитателния срок на последното осъждане през 2017 година. Обвиняемият има и множество нарушения по ЗДвП, за които е санкциониран, а наказанията възлизат на около 3000 лева.

Първоначално Манол М. е бил задържан за 72 часа с прокурорско разпореждане. Постоянната мярка е наложена заради с представените данни за здравословното състояние на обвиняемия, който е диагностициран със сериозен сърдечен проблем

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar