Десетки хора са получили охрана от МВР по разпореждане на прокуратурата през последния месец и половина, приблизително след опита за атентат срещу бившия главен прокурор Иван Гешев, научи „24 часа“. Именно една от тях е Любена Павлова, бившата жена на Петьо Петров. За охраната на Любена стана известно, след като в социалните мрежи беше публикувана снимка, на която се вижда как полицаите, които я пазят, товарят огромни кашони в джипа й. Той пък може да бъде видян в София, следван от патрулка.

Всъщност, че десетки хора са се сдобили с охрана от полицията след началото на войната в прокуратурата, първо разкри бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. На 1 юни той съобщи, че над 160 полицаи в момента са заети да пазят хора, по някакъв начин, свързани с войната, която се водеше в прокуратурата.

„Дълбоко се съмнявам всички тези лица да имат нужда от такава охрана“, каза тогава Демерджиев.“Много пъти полицаите са поставяни в унизителното положение да стоят в заведения, което е хабене на ресурс“, допълни тогава той. Дори отбеляза още, че всяко едно от тези лица се охранява по-добре дори от него.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar