Две момчета от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Кюстендил намериха изгубен портфейл и го предадоха в полицията. Оказа се, че собственикът е прокурорът от районна прокуратура – Дупница Михаил Крушовски, който благодари във фейсбук на Янис Зарев и Александър Василев.

„На днешния светъл празничен ден, в който се поздравяваме и си пожелаваме да ценим образованието и просветителите, искам да изразя вярата си в доброто. Има надежда за нашето бъдеще в лицето на младото поколение!

Две деца от Кюстендил – Янис Зарев и Александър Василев, ми показаха, че младите хора са качествени, добри, възпитавани добре и са безкористни.

Малко след като съм си загубил портфейла, близо до 1-во основно училище в Кюстендил, тези момчета са го намерили и занесли в полицията, без да се колебаят. Едва от обаждането на дежурния полицай разбрах, че съм си загубил портфейла и че вече е намерен. Така ми спестиха много главоболия и неприятности. Изключително благодарен съм на момчетата и възхитен от възпитанието, дадено им родителите и учителите им. На такива добри примери трябва да се дава гласност, защото всички се нуждаем от повече добрина, вяра и надежда.

Пожелавам им да са здрави, да се учат добре, винаги да вярват в доброто и да вървят неуморно в пътя на светлината.“, написа прокурор Крушовски.

Съпругата му Аделина пък добави: „Обикновено доброто е тихо и скромно. Но и широко усмихнато! Прекрасни момчета! Сигурна съм, че доброто ще им се връща! На тези две слънца и на техните родители! Разбрах, че един от техните учители е Снежинка Боянова, тя и останалите учители на Първо ОУ могат само да се гордеят с такива възпитаници“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar