Окръжният съд в Габрово даде ход на делото срещу горски инспектор, обвинен в поискване и приемане на подкуп и в извършване на престъпление по служба. Според обвинението той се е облагодетелствал незаконно с парични суми и дърва за огрев за над 3 хиляди лева.

В хода на съдебното заседание днес са разпитани 7 свидетели, а като доказателства по делото са приети и заключенията на две експертизи – счетоводна и оценителна, изготвени на досъдебната фаза.

Подсъдимият се е водил на работа в Регионалната дирекция по горите във Велико Търново, но е имал ангажименти на територията на Габровска област. Той е обвинен в това, че в периода от 2016 г. до 2019 г. в качеството си на „главен специалист – горски инспектор“, поискал и приел парични суми и вещи на обща стойност 2 620 лева от физически и юридически лица, занимаващи се с дърводобив. Използвал е служебното си положение и за да си осигури дърва за огрев, за които не заплатил и заявил пред управителя на ощетеното търговско дружество, че му се полагат служебно.

Разглеждането на делото беше отложено за 4 април, когато предстои да бъдат разпитани неявили се в днешното заседание свидетели, както и едно вещо лице.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar