Пловдивският районен съд призна иск срещу общината

Вместо капак имало стиропор

Бедрото на девойката било разкъсано и белегът ѝ остава за цял живот

Млада жена, паднала в улична шахта, заведе дело срещу общината и Пловдивският районен съд определи да му бъдат изплатени 20 000 лева обезщетение за преживените болки и страдания. Магистратите приемат, че искът на пострадалата е основателен и че травмата и белегът от нея ще є останат за цял живот.

Случаят е от 10 юни 2018 г., когато момичето и негова приятелка отивали на концерт. Вървели по тротоара и близо до Античния театър стигнали до шахта, която вместо с капак, била покрита с парче стиропор. Младата жена стъпила и кракът и пропаднал вътре на една педя над коляното. Извикала от болка и успяла само да излезе от дупката, а от крака є бликнала кръв. Приятелката се обадила на бащата на ранената и тя била откарана в болница. Лекарите обработили разкъсвания от около 30 квадратни сантиметра на лявото бедро. Лечението продължило дълго и приключило, но девойката била много притеснена от белега. Казвала на майка си, че се срамува от вида си, че е обезобразена и не искала да излиза от къщи и да ходи на басейн.

Представители на общината твърдели пред съда, че и момичето има вина за инцидента, но не успели да докажат това. Задължение на градската управа е да следи да няма необезопасени шахти, смятат съдиите.

Решението може да се обжалва пред Окръжния съд в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar