Бившият председател на Народното събрание Димитър Главчев намекна, че всички депутати може да се разделят с командировките в чужбина, докато заседанията в пленарна зала всеки ден са под въпрос заради липса на кворум. Той каза, че ще направи подобно предложение пред сегашната шефка на парламента Цвета Караянчева, защото няма логика опозицията да пътува в командировки, а парламентът да не работи нормално. Главчев каза, че ГЕРБ ще ограничи максимално отсъствията в залата, така че кворумът да е подсигурен занапред.

Който не се регистрира във вторник, когато ще се гледа бюджета на държавата за догодина, означава, че спират основния закон за хазната, който всички досега подкрепят. Главчев се надява народните представители да постъпят отговорно и да се регистират. И припомни, че тези, които не са го направили в петък, ще се разделят с две трети от дневното си възнаграждение.
Когато ние бяхме опозиция, също отсъствахме, но тогава обществената нагласа беше друга, каза Главчев. Сега няма така за нови избори, каза той и изрази надежда, че проблемите в малката коалиция няма да се пренесат в цялостното управление.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar