Хари Магуайър получи условна присъда от 21 месеца и 10 дни от гръцката прокуратура по делото след скандала на гръцкия остров Миконос. Капитанът на Манчестър юнайтед е признат за виновен за агресивно нападение, съпротива срещу арест и многократни опити за подкуп, съобщи „Ройтерс“. Магуайър няма да влезе в затвора, тъй като това е първо негово провинение. В изявление футболистът каза, че с екипа му ще обжалват решението.
„Оставам силен и уверен по отношение на нашата невинност по този въпрос – аз, семейството и приятелите са жертвите“, заяви Магуайър.
Паралелно той получи повиквателна за националния отбор на Англия на фона на продължаващите драми около скандала. Защитникът влиза в плановете на Гарет Саутгейт за първите мачове от Лигата на нациите срещу Исландия и Дания в началото на септември.
Алексис Анагностакис, адвокатът на футболиста, е разказал пред съда версията, че двама мъже от албански произход са нападнали сестрата на Магуайър, като са я инжектирали с наркотично вещество, вследствие на което тя незабавно е изгубила съзнание. Бранителят на Юнайтед и неговите приятели се опитали да закарат момичето в болница, но вместо това са се оказали в полицейския участък. Анагностакис твърди, че там служител на реда е изритал Магуайър в крака и му е казал, че с кариерата му е свършено. Трима полицаи обаче са свидетелствали, че Хари ги е нападнал при опита да бъде арестуван, като дори служителите на реда е трябвало да получат първа помощ за получените наранявания.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar