Вълчо Арабаджиев вече е на свобода. Рекордно високата гаранция от половин милион лева е платена още на 11 април, информира NOVA. Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви беше зад решетките повече от 7 месеца по обвинение, че е държал в банкови касети на негово име 2,5 млн. евро, за които се твърди, че са придобити от данъчни престъпления. Според прокуратурата Вълчо Арабаджиев знаел какъв е произхода на парите.

Родителите му пък още миналата година бяха обявени за издирване. През март полицията ги залови в каталунското градче Кабрера де Мар. България пожела те да бъдат върнати у нас. Арабаджиеви обаче не дадоха съгласие за екстрадиция. Решението за евентуалното им връщане е в ръцете на испанския съд.

В края на август миналата година беше извършен обиск в офисите на хотел „Маринела“ в София и хотел „Марица“ в Пловдив, собственост на Ветко Арабаджиев.

10 млн. и скъпи коли 8 снимки

10 души, сред които и Вълчо Арабаджиев, бяха задържани. При претърсвания на хотели, офиси и домове беше открита голяма сума пари, а много от банкнотите са били в кутии за обувки. Интерпол издаде червена бюлетина за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, за които се предполага, че са в чужбина. Впоследствие трима от задържаните – Вълчо Арабаджиев, Ромелия Кирилова и Елена Караянчева бяха пуснати под парична гаранция, но Апелативният специализиран наказателен съд ги върна в ареста.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar