Кърджалийският окръжен съд остави без уважение жалбата на Лютви Местан, с която той поиска да отпадне мярката му за неотклонение гаранция в пари в размер на 10 000 лева, които трябва да бъдат внесени в срок до 25 април, съобщиха от ведомството.

Лютви Местан беше привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост като участник в катастрофата по пътя за Гърция към ГКПП Маказа, при която загина 6-месечно бебе.

Съдът приема, че при вземане на мярката за неотклонение органът на досъдебното производство е взел предвид степента на обществена опасност на деянието, доказателствата срещу обвиняемия, семейното и имущественото му положение, възрастта и др. данни за личността му.

Съдът посочва, че на този етап от разследването има достатъчно доказателства за съпричастност на обвиняемия Лютви Местан към разследваното престъпление – той е един от участниците в тежката катастрофа, при която е настъпила смърт на дете. Събрани са доказателства за имущественото състояние на обвиняемия, от които се установява, че той притежава недвижими имоти и спестявания, като взетата мярка за неотклонение е съобразена с тях и е законосъобразна.

Определението на съда е окончателно.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar