Край на безразборното движение на тротинетки по улици, тротоари и паркове. Това предвиждат промени в закона за автомобилните превози, обсъдени от транспортната парламентарна комисия.

Въвежда се понятието индивидуално електрическо превозно средство. То може да бъде управлявано само по велоалеите или на улици, където ограничението е до 50 км. в час. Забранява се движението на две тротинетки една до друга. Водачите трябва задължително да носят каска и светлоотразителни елементи, да са на възраст над 16 години и да притежават една от категориите за управление на моторни превозни средства.

Бойко Рановски- директор на ИА „Автомобилна администрация: Всеки, който иска да пусне на пазара такива превозни средства, трябва да знае, че те не трябва да развиват скорост над 25 км. в час. Това е задължение на всички, които предлагат на пазара тази стока. Антон Попов- зам.-министър на транспорта: Идеята да вкараме, да правим някаква регулация е, че няма такава. Включително с джипиеса, който управлява това средство и вижда къде се намира във връзка с кражбата, той ограничава неговата скорост – 18 км. беше в парковете и 23 км. извън.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar